Termékek 

Automata big-bag zsáktöltő mérleg

Az általunk forgalmazott Big-bag zsáktöltő mérlegek immár 9 éve teljesítenek kifogástalan szolgálatot ipari és mezőgazdasági körülmények között a hazai és nemzetközi vállalatok alkalmazásában.

A Big-bag zsákot tartó állványzat egy megerősített robosztus kivitelű mechanikus mérlegalváz szerkezetre épül. A mérleget egy körkörös, masszív targonca elleni ütköző védi a felrakáskor és levételkor közlekedő targoncától. A targonca ütközőt és a mérleget is dűbellel erősítjük az előre elkészített beton talapzatra.

A mérleg terhelhetősége az alapkivitelnél 1500 kg, de igény szerint készítünk 2000 kg ill. 3000 kg mérőképességű töltőmérleget is. A teherfelvevőhöz tartozó mérőelektronika szolgáltatásai széles határok között választhatók.

Kezdve a legegyszerűbb változatnál, amikor is a kijelző egység a mérleg teherfelvevőn lévő tömeget mutatja digitális kijelzéssel. Ilyenkor a Big-bag zsákba az anyag felhordását és a folyamat leállítását is a mérleget kezelő dolgozó végzi. A legfejlettebb változatnál a zsákot tartó állványzatot egy automatika vezérli a zsák felhelyezés megkönnyítésére.

A termék adagolása automatikusan történik az előre beállított határértékek figyelembevételével durva ill. finom adagolással. Az adagolás befejeztével a mérőelektronika a csatolt Thermo-Transfer nyomtatón kinyomtatja az öntapadós etikettet, feltüntetve rajta a zsákba töltött anyag mennyiséget, a töltött anyag típusát, a töltés időpontját.

Az alkalmazott mérőelektronikákhoz minden esetben csatlakoztatható az adatfeldolgozó PC. A számítógépen az Önök igénye szerinti kialakításban készítjük el a vállalat belső adminisztrációjához, kódrendszeréhez legjobban illeszkedő mérlegelő, adatfeldolgozó szoftvert.

A szoftveren folyamatosan nyomon követhetők a Big-bag zsák töltő mérlegen kiszerelt anyagmennyiségek, a lezsákolásokról anyagstatisztikák, vevő és gyártási kimutatások grafikonok, táblázatok készíthetők.

A mérleg a telepítést követően az Országos Mérésügyi Hivatal által hitelesíthető, a mérlegen kiszerelt anyagmennyiségek joghatással bíró mérésnek minősülnek.