A kalibrálás több, mint „csak” pontosság-ellenőrzés!

Hitvallásunk a precizitás, pontosság, ügyfél elégedettség.

Méréseink során a tökéletes módszer kiválasztásával, a legjobb berendezések és etalonok beszerzésével érjük el ügyfeleink maximális elégedettségét. A mérlegtechnika területén eltöltött több mint 20 éves értékesítési, egyedi gyártási, kalibrálási tapasztalatunk garancia a magasfokú szakértelemre. Erre alapozva 2019-től a tömegmérési kalibrálási területünket kiegészítettük erő és nyomatékkalibrálással is.

Laborunk NAH által akkreditált kalibrálólaborként várja meglévő és új ügyfeleit.

Kalibrálási szolgáltatásink

Mérlegkalibrálás:

  • 1 mg-tól 20 kg mérőképességig F1-es etalonokkal,
  • 20 – 3000 kg mérőképességig M1-es etalonsúlyokkal,
  • 2 – 60 t mérőképességig 500 kg-os konténersúlyokkal,
  • 50 – 100 t-s vasúti hídmérlegeket etalonszerelvénnyel és konténersúlyokkal

Erőmérők kalibrálása

  • húzó irány: 10 – 10000 N,
  • nyomó irány: 10 N – 1500 kN tartományban

Nyomatékmérők kalibrálása

  • Nyomatékkulcsok és csavarozók: 1Nm – 1000 Nm,
  • Nyomaték csavarbehajtó gépek: 1Nm – 50Nm,
  • Nyomatékellenőrzők: 1 Nm – 1000 Nm tartományban

Fenti szoláltatásainkat vállaljuk mind helyszínen, mind laboratóriumunkban történő kalibrálások esetén. Helyszínen történő kalibrálás esetén törekszünk a lehető legkisebb gyártási idő kiesésére. Laborban történő kalibrálás esetén akár 48 órás átfutási időt biztosítunk.

Tartálymérleg kalibrálás:

Különleges szolgáltatásként kiemelendő 500 kg – 20 t mérőképességű tartálymérlegek kalibrálása.
A tartálymérlegek kalibrálásánál sokszor kivitelezhetetlen az etalonsúllyal való felterhelés a tartály speciális kialakítása (gömb felületű, függesztett, magasban elhelyezett, stb.) miatt.

A saját kalibrálási módszerünk egyedülállóan gyors és precíz mérést tesz lehetővé a tartály szerkezeti megterhelése nélkül. Piacvezető módszerünk népszerű az élelmiszer-, vegy- és építőipar területén, ahol nem átfolyásos módszert használunk, így elkerülhető, hogy a tartálymérleg tartalma idegen anyaggal érintkezzen.

Vasúti / közúti hídmérlegek:

Egyedi szolgáltatásként ajánljuk közúti es vasúti hídmérlegek kalibrálását.
Akkreditált kalibrálási eljárás keretében, 500 kg-os konténer súlyokkal végezzük a felterhelést a mérőeszközön a teljes mérési tartományban, míg vasúti vágányhídmérlegeknél hiteles MÁV-etalonszerelvény segítségével történik a kalibráció.
A nagy mérlegek pontossága különösen fontos gazdasági szempontból, hiszen egyetlen osztásérték hiba már akár 20 – 50 kg veszteséget is jelenthet a késztermékből.

Zárja ki a legnagyobb tévedés lehetőségét a helyesen megválasztott kalibrálási intervallummal!

Mi is a…

Kalibrálás: Azoknak a műveleteknek az összessége, amelyekkel előre meghatározott feltételek mellett megállapítható az összefüggés egy mérőeszköz (vagy mérőrendszer) értékmutatása, illetve egy mértéknek (anyagmintának) tulajdonított érték, és a mérendő mennyiség etalonnal reprodukált vagy mért értéke között. (VIM)
Megjegyzés: A kalibrálásról Kalibrálási bizonyítvány készül, amelynek tartalmát az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 (jelenleg áttérés alatt 17025:2015-re) szabvány előírja.

Mi is a…

Hitelesítés: megfelelőség értékelési eljárás, melynek eredménye a hitelesítési jel felvitele és/vagy a hitelesítési bizonyítvány kiadása. (MSZ EN ISO/IEC 17000:2004 fogalomtár)
Megjegyzés: hatósági vizsgálat, melyet Magyarországon kizárólag a BFKH MMFF (régebben OMH, majd MKEH) és kirendeltségei végezhetnek. Kötelező hitelesítés alá azok az eszközök tartoznak, melyeket kereskedelmi forgalomban valamilyen elszámolásra használnak. (Például postai és közért mérlegek, üzemanyagtöltő állomások mérőórái, háztartási víz-, gáz- és villanyfogyasztás-mérők…) Ezeknek az eszközöknek a listáját az 1991. évi XLV. mérésügyről szóló törvény IV fejezete tartalmazza.

Kapcsolat

Keresse bizalommal szakmai csapatunkat! Hozzáértő, sok éves tapasztalattal rendelkező kollégáink megválaszolják minden, a mérlegtechnikával kapcsolatban felmerülő kérdését!

info@metrinwest.hu

+36 (94) 343-345

9700 Szombathely, Zanati út 4. (Pálya u. felöl)

9700 Szombathely, Juhász Gyula u. 18.