Termékek 

EX-es mérlegek

A technológiai mérések legspeciálisabb típusa a gyújtószikramentes környezetben történő mérlegelés.

Legyen szó akár a legegyszerűbb keverő kláv mérésről, vagy az automata hordótöltésről, az általunk forgalmazott Ex-es mérleg-termékcsaláddal a feladatok megoldhatók. Az Rb-s környezetben történő mérésekre speciálisan kifejlesztett mérlegeink mind a Bányászati Kutató Intézet (BKI) engedélyével rendelkeznek.

Közkedvelt és jelentős költségmegtakarítással járó megoldás, amikor a mérleg teherfelvevő az Rb-s térben helyezkedik el, adatfeldolgozó, vezérlő mérőelektronika pedig a téren kívül kerül elhelyezésre. A mérleget kezelő személyzet az Rb-s térbe kivezetett Ex-i-s kivitelű másodkijelzőn keresztül kap információt a mérlegről.

Komplett palacktöltő, hordótöltő automata rendszer telepítése is megoldható ezzel az eljárással. Az Rb-s térben lévő teherfelvevőre a dolgozó felhelyezi az üres hordót és csatlakoztatja a töltőcsövet. Az Rb-s téren kívül elhelyezett töltésvezérlő mérőelektronika indítja a töltést a kezelő gombnyomására, és az előre beállított töltési határértékek figyelembevételével automatikusan elvégzi a töltést. A dolgozó az Ex-es térben lévő másodkijelzőn nyomon követheti a töltés folyamatát, annak befejeztével a hordót eltávolíthatja a mérlegről. A mérőelektronika a töltés befejeztével a csatolt etikett nyomtatón öntapadós címkét nyomtat, feltüntetve rajta a töltött anyag típusát, töltés időpontját, sorszámát, vonalkódot, a további kért információkat.

A mérőelektronikához kapcsolt PC-n a mérlegen mért, gyűjtött adatok feldolgozhatók, a mérésekről statisztikák, kimutatások, táblázatok, grafikonok készíthetők.