Termékek 

Hordótöltő mérlegek

Az automata hordótöltő mérlegek a teherfelvevőre felhelyezett hordók cseppfolyós anyagokkal való pontos töltésére szolgálnak az előre beállított határértékek figyelembevételével.

Társaságunk normál és gyújtószikra mentes környezetben is telepíthető automata hordótöltő mérlegeket forgalmaz, a Bányászati Kutatóintézet által engedélyezett mérőelektronikákkal, mérőelemekkel szerelve.

Társaságunk normál és gyújtószikra mentes környezetben is telepíthető automata hordótöltő mérlegeket forgalmaz, a Bányászati Kutatóintézet által engedélyezett mérőelektronikákkal, mérőelemekkel szerelve.

A töltőmérlegek alaptípusaiban kiemelt valamint az aknába épített változatot különböztetjük meg. A kiemelt típusnál a mérleg a telepítése egyszerűbb, építészetet nem igényel, a mérleg a későbbiekben áttelepíthető. Az aknába épített mérleg előnye, hogy békával is megoldható a hordók mozgatása.

A teherfelvevőhöz tartozó mérőelektronika szolgáltatásai széles határok között választhatók.

Kezdve a legegyszerűbb változatnál, amikor is a kijelző egység a mérleg teherfelvevőn lévő tömeget mutatja digitális kijelzéssel. Ilyenkor a hordóba az anyag adagolását és a folyamat leállítását is a mérleget kezelő dolgozó végzi.

A legfejlettebb változatnál a hordót egy görgősoron az automatika helyezi rá a mérlegre, majd a töltőfejet pneumatikus vezérléssel a hordó szájára illeszti.

A kezelést végző dolgozó egyetlen gombot kezel, a START gomb nyomására a mérőelektronika a termék adagolását automatikusan elvégzi az előre beállított határértékek figyelembevételével durva ill. finom adagolással.

Az adagolás befejeztével a mérőelektronika a csatolt Thermo-Transfer nyomtatón kinyomtatja az öntapadós etikettet, mely a hordóra ragasztható, feltüntetve rajta a hordóba töltött anyag mennyiséget, a töltött anyag típusát, a töltés időpontját.

Az alkalmazott mérőelektronikákhoz minden esetben csatlakoztatható egy adatfeldolgozó PC. A számítógépen az Önök igénye szerinti kialakításban készítjük el a vállalat belső adminisztrációjához, kódrendszeréhez legjobban illeszkedő mérlegelő, adatfeldolgozó szoftvert.

A szoftveren folyamatosan nyomon követhetők a hordókba töltött, kiszerelt anyagmennyiségek, a töltésekről anyagstatisztikák, vevő és gyártási kimutatások grafikonok, táblázatok készíthetők.

A mérleg a telepítést követően az Országos Mérésügyi Hivatal által hitelesíthető, a mérlegen kiszerelt anyagmennyiségek joghatással bíró mérésnek minősülnek.