Termékek 

Húsipari mérlegek

Élelmiszeripari és technológiai mérésekre egyaránt javasoljuk a felsőpályás mérőcsaládot. A mérleg kialakítása lehetővé teszi annak akár csőpályába történő, akár a lapos konvejor pályába való beépítését. A mérleg konstrukcióban két alapvető változatot különböztetünk meg. Az egy mérőcellás rövidebb teherfelvevő szakaszos (400mm) mérleget, és a hosszabb két mérőcellás (800mm) mérleget.

Az egy mérőcellás mérleget az alacsonyabb mérési tartományban – 400 kg-ig – javasoljuk beépítésre. A két mérőcellás felsőpályás mérlegeket igazi ipari kivitelre, komoly intenzív igénybevételre ajánljuk. A mérőszakasz hosszúsága és nagyobb mérőképessége (600kg) lehetővé teszi a mérlegen a folyamatos mérést, a magas műszaki igények teljes kielégítését is.

A mérleg konstrukciók teljesen saválló anyagból készülnek pára és nedvesség ellen is védettek.

A mérőcellák, melyek a teherrel arányos elektronikus jelet juttatják a mérőelektronika számára, a Német Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH által gyártott maximálisan nedvesség védettségűek. Az alkalmazott mérőfejek az Önök kívánsága szerint a legszélesebb szolgáltatási skálát nyújtják. Kezdve a legegyszerűbb változattal, amikor a mérőfej digitális tömegkijelzéssel mutatja a mérlegen lévő áru súlyát.

A legfejlettebb változatnál a horog ráhúzása után a mérőfej automatikusan öntapadós etikett címkét nyomtat, és a vállalati kommunikációs hálózaton keresztül jelenti a központi adatfeldolgozó számítógépnek a mérés sorszámát, a mérlegelt árú tömegét, dátumot, időpontot, anyagfajtát, valamit a kívánság szerinti további adatokat.

A mérleg a telepítést követően az Országos Mérésügyi Hivatal által hitelesíthető, a mérlegelt anyagmennyiségek joghatással bíró mérésnek minősülnek.