Termékek 

Kombinált hídmérleg

Magyarország első közúti-vasúti kombinált mérlege a BorsodChemnél (Vegyipar c. újság 1999. 3. Szám) Egy magasabb műszaki színvonalú és funkcionalitásában a termelést jobban kiszolgáló mérlegrendszer kiépítése.

A beruházás eredményeként egy – közúti és vasúti járművek mérésére egyaránt alkalmas -kombinált hídmérleget telepített a Metrinwest Mérlegtechnikai Kft.

A termelésnek áprilisban átadott hídmérleg Magyarországon az első olyan alkalmazás melyen a két eltérő műszaki adottságokkal rendelkező közlekedési eszköz -a közúti silóskocsi és a vasúti tartálykocsi- is mérlegelhető. A választást a helyi igények által támasztott különleges műszaki megoldások mellett, gazdasági megfontolás is motiválta. A mérlegpiaci árverseny ismeretében az ár rendkívül kedvező volt, hiszen külön egy közúti valamint egy vasúti hídmérleg beruházási költségigénye lényegesen magasabb, a kombinált mintegy másfélszeresére tehető.

A PHILIPS mérőelemekkel szerelt komplex hídmérleg és a hozzá kapcsolódó speciálisan kiépített vasúti felépítményi és biztosítóberendezési rendszer az első az országban, amelyet a Közlekedési Főfelügyelet Vasút Felügyelete valamint az Országos Mérésügyi Hivatal is jóváhagyott és engedélyezett.

A külföldön méltán népszerű mérlegtípus kivitelezésekor a termelési folyamathoz való rugalmasan illeszkedés érdekében számos újszerű megoldást alkalmazott a generál vállalkozó Metrinwest Mérlegtechnikai Kft.