Termékek 

Tartálymérlegek

Az üzem technológiai folyamatába épített tartálymérlegek a gyártás során szükséges komponensek porok, folyadékok, adagolását végzik. A tartálymérlegek kúpos alakúak, saválló anyagból egyetlen hosszanti varrattal készülnek. Kialakításuk elősegíti a tartályból az anyag távozását, megakadályozva annak – a pontos adagolás szempontjából előnytelen – kitapadását. A mérőtartály alján az anyagtól függően saválló pillangószelep ill. gömbcsap biztosítja az anyag távozását.

A mérőtartályokat a mérőképesség függvényében két különböző technológiai szerint mérjük. Az egycellás technológiát főleg az alacsony 1-10 kg mérési tartományú mérlegeknél célszerű alkalmazni. A háromcellás mérőtartályokat a nagyobb 10-től akár 10.000kg-os mérési tartományban alkalmazzuk.

A mérőtartály alatt 120°-os szögben elhelyezett 3 db mérőcella veszi fel a terhelést. Ez a megoldás egy robusztus, stabil rendszert alkot, amely jól védett a külső dinamikus és a belső statikus hatások ellen.

A mérőtartályhoz kapcsolódó mérőelektronika szolgáltatásai széles határok között választhatók. Kezdve a legegyszerűbb változatnál, amikor is a kijelző egység a mérlegbe kerülő anyag tömegét mutatja digitális kijelzéssel. Ilyenkor a tartályba az anyag adagolását és a folyamat leállítását is, a technológiát kezelő dolgozó végzi.

A kezelést végző dolgozó egyetlen gombot kezel. A START gomb nyomására a mérőelektronika a termék adagolását automatikusan elvégzi az előre beállított komponensek tömegadatainak figyelembevételével. Akár 16 komponens bemérése és a teljes folyamat vezérlése megoldható a mérőelektronikával.

Az adagolás befejeztével a mérőelektronika a csatolt nyomtatón kinyomtatja a mérlegjegyet, melyen feltünteti a bemért adagba töltött anyagok mennyiségét, a töltött anyagok típusát, a töltés időpontját. Az alkalmazott mérőelektronikákhoz minden esetben csatlakoztatható egy adatfeldolgozó PC. A számítógépen az Önök igénye szerinti kialakításban készítjük el a vállalat belső adminisztrációjához, kódrendszeréhez legjobban illeszkedő mérlegelő, adatfeldolgozó szoftvert. A szoftveren folyamatosan nyomon követhetők a mérlegen kiszerelt anyagmennyiségek, a töltésekről anyagstatisztikák, vevő és gyártási kimutatások grafikonok, táblázatok készíthetők.